Bulvár, celeb

2014.12.19. 07:37

Szabadkán kezdődik a Lajkó Félix-maraton

A 40 éves hegedűvirtuóz koncertkörútján fellép Szegeden és Győrben is.

Egy szülőföldjén, Szabadkán adandó koncerttel ma kezdi el február végéig tartó maratoni turnéját a 40 éves [namelink name="Lajkó Félix"].

A hegedűvirtuóz a szabadkai koncert utáni bő két hónapban fellép többek között Újvidéken, Szegeden, Budapesten, Gödöllőn, Veszprémben, Győrött, Miskolcon, Pécsett és Kolozsváron, de koncertkörútján érinti Bécset, Ljubljanát és Berlint is.

A turné február 27-én és 28-án a Művészetek Palotájában ér véget, ahol Lajkó Félix két nap alatt három koncertet ad olyan partnerekkel, mint [namelink name="Balázs János"] és az iráni Mohammad Reza Mortazavi, [namelink name="Palya Bea"], [namelink name="Csizmadia Anna"] és [namelink name="Tintér Gabriella"], valamint a [namelink name="Hollerung Gábor"] vezényelte Budafoki Dohnányi Zenekar.

A maraton keretében kerül sor Lajkó Félix január 3-i újévi szólókoncertjére is a Zeneakadémia nagytermében. A hegedűs az est teljes bevételét felajánlotta a Magyar Hospice Alapítvány részére.

A kerek ünnephez igazítva Lajkó Félixnek két új lemeze is megjelent a Fonó Budai Zeneház gondozásában: a Jelszó/Password című korongon a hegedűs a fiatal zongoravirtuózzal, Balázs Jánossal improvizál, a Végtelen/Infinity című albumon pedig a Budafoki Dohnányi Zenekarral játsszák nótái szimfonikus átiratát Hollerung Gábor vezényletével.

A koncertmaraton részleteiről Lajkó Félix honlapján és Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!