Bulvár, celeb

2014.06.02. 17:43

Moziban a Maflicsek, Játszótársak című film

Kedden a budapesti Rácskertben levetítik a közelmúltban Siófokon megrendezett 60. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjnyertes alkotásait - tájékoztatta Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) az MTI-t hétfőn.

A MAFSZ idei függetlenfilm fesztiválján megosztott rendezői díjat kapott [namelink name="Visky Ábel"] Maflicsek, Játszótársak című és [namelink name="Ferenczik Áron"] Miért vannak olyan messze a székek a HÉV-megállóban? című alkotása.

Az alkotói díjat [namelink name="Szirmai Márton"] Minimál, Grimm Café című filmje nyerte el. A legjobb adaptált forgatókönyvnek járó díjat [namelink name="Milojev Zsanett"] Vénusz átvonulás című filmje, a legjobb eredeti forgatókönyvért járó elismerést pedig [namelink name="Tóth Barnabás"] Újratervezés című alkotása kapta. A legjobb dokumentumfilmes rendező [namelink name="Zurbó Dorottya"] lett Vasárnapi ebéd, a tükör mögött című filmjéért.

[namelink name="Csicskár Dávid"] operatőri különdíjat nyert az Én ma anyámnál alszom című filmjéért.

A MAFSZ május közepén rendezte meg a 60. Országos Függetlenfilm Fesztivált. A versenyre a 2012 szeptembere után készült filmekkel lehetett jelentkezni. Az éves mustrára az ország legkülönbözőbb területeiről érkeztek filmek, emellett neveztek alkotásokat a határon túlról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!