Bulvár, celeb

2017.10.19. 21:45

Kitette Weinstein szűrét a Brit Filmintézet

A komoly és széles körben elterjedt gyanúsítások szemben állnak az intézmény által vallott értékekkel.

A Brit Filmintézet (BFI) törölte a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt [namelink name="Harvey Weinstein"] hollywoodi producert a tagjai közül.


A BBC News csütörtöki cikke szerint Harvey Weinsteint fivérével, Bob Weinsteinnel együtt 2002-ben tüntette ki a Brit Filmintézet legrangosabb elismerésével, a tagságával. A BFI ezt a címet arra érdemes személyek televíziós és filmes kultúra terén végzett munkája elismerésére adományozza.

Kitette Weinstein szűrét a Brit Filmintézet

Kitette Weinstein szűrét a Brit Filmintézet

A BFI közleményében hangsúlyozta, hogy a Harvey Weinsteinnel kapcsolatban felmerült "komoly és széles körben elterjedt gyanúsítások szemben állnak az intézmény által vallott értékekkel". Mint írták, a szexuális zaklatás, erőszak és megfélemlítés "semmilyen körülmények között nem elfogadható", mindenkinek, aki a filmiparban és más munkahelyeken dolgozik, kijár a biztonság és a tisztelet.

 

Teljes szívünkből támogatjuk mindazokat, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy előálljanak és megszólaljanak. A filmipar minden területén több nőre van szükség, a kamera előtt és mögött is

- fogalmazott a BFI.


Bár Weinstein tagadta az ellene felhozott vádakat, több tucatnyi áldozat számolt már be arról, hogy szexuálisan zaklatta, helyzetével visszaélve megalázta őket, és voltak, akik szexuális erőszakkal is vádolták. Köztük volt [namelink name="Angelina Jolie"], [namelink name="Gwyneth Paltrow"] és [namelink name="Rose McGowan"] is. Legutóbb [namelink name="Lena Headey"], [namelink name="Lauren Holly"] és [namelink name="Lysette Anthony"] színésznők mondták el a nyilvánosság előtt, hogyan zaklatta őket a producer.


Weinsteint korábban kirúgták az általa alapított Weinsten Co.-tól, kizárták a filmakadémiából, a héten pedig beadta felmondását az Amazon Studiónál.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!