Bulvár, celeb

2019.03.16. 17:27

Győri zenekar is esélyes a legrangosabb hazai könnyűzenei elismerésére, a Fonogram-díjra

A győri Belvárosi Betyárok zenekar A Tündértó partján című lemezükkel az Év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele kategóriában került fel a jelöltek listájára.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2019. április 4-én, csütörtök este rendezi meg a legrangosabb hazai könnyűzenei díjátadót, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet, a magyar zenei élet legnagyobb, az alkotókat és a háttérszakembereket egyaránt felvonultató eseményét.


Az eseményen szakmai szavazatok alapján vehetik át az elismeréseket a tavalyi év legjobb zenei teljesítményeit nyújtó előadóművészek - olvasható a Fonogram weboldalán.


A szavazás során 18 különböző zenei mezőnyben hirdetnek győzteseket a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.


A győri Belvárosi Betyárok zenekar A Tündértó partján című lemezükkel az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele kategóriában olyan előadók mellett kaptak helyet a jelöltek között, mint Alföldi Róbert, a Rutkai Bori Banda, Kicsi Gesztenye Klub és Major Eszter és Barátai.

 

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook



A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 fős zsűri tagjainak szavazatai alapján alakult ki a jelöltek névsora.


A második fordulóban a nyerteseket a szűk körű, 5-5 fős Fonogram-bizottságok tagjai választják ki az elkövetkező két hét során.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!