Bulvár, celeb

2019.07.10. 08:08

Gyászol a filmipar: elhunyt a Sötét zsaruk című filmek egyik sztárja

88 éves korában elhunyt Rip Torn amerikai színész.

MTI

A texasi születésű Torn - aki egyébként Sissy Spacek színésznő unokatestvére - először gazdálkodni tanult, de 1957-ben eljegyezte magát a színészettel. New Yorkban Lee Strasberg színi iskolájában tanult, ott fedezte fel őt Elia Kazan rendező, aki - a Hollywood Reporter méltatása szerint - egy új James Deant vagy Marlon Brandót látott benne.

2009. február 11-én a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Happy Tears film bemutatójának alkalmából tartott fotózáson készített kép Rip Torn amerikai színészről, aki 2019. július 9-én, 88 éves koráb

2009. február 11-én a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Happy Tears film bemutatójának alkalmából tartott fotózáson készített kép Rip Torn amerikai színészről, aki 2019. július 9-én, 88 éves korában elhunyt.

Fotó: MTI

Bár rengeteg filmben játszott, sikerei voltak a New York-i Broadway színházaiban és szinkronszínészként is elismert volt, a nagy sikert az HBO The Larry Sanders show című műsorában illetve a Magyarországon Sötét zsaruk (Men in Black) címmel sugárzott filmekben - Z ügynök szerepében - nyújtott alakításai hozták el neki. Jelölték Oscar-, és Tomy-díjra is, a Sanders-showban alakított szerepét pedig Emmy-díjjal jutalmazták 1996-ban.


A 88 éves művészt connecticuti otthonában, családja körében érte a halál.

Címkék#film

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!