Bulvár, celeb

2019.07.18. 19:09

Dickens kedvenc művének új filmváltozata nyitja a neves filmfesztivált

Tilda Swinton, Ben Whishaw és Hugh Laurie is szerepel az alkotásban.

MTI

Egy Charles Dickens-klasszikus, a Copperfield Dávid új filmes feldolgozásával kezdődik az idei Londoni Filmfesztivál - adta hírül a The Guardian című brit napilap honlapja szerdán.


Az önéletrajzi ihletésű Copperfield Dávid 1849-50-ben sorozat formájában jelent meg, és Dickens a kedvenc művének tartotta.


A filmet, amelynek világpremierje a londoni fesztivál előtt, Torontóban lesz, Armando Iannucci rendezte, a főszerepet Dev Patel alakítja. A főhős nagynénjének szerepében Tilda Swinton látható majd, Ben Whishaw pedig Uriah Heepet játssza. A sztárszereposztásban helyet kapott Hugh Laurie, Peter Capaldi és Gwendoline Christie is.


Iannucci a forgatókönyvet együtt jegyzi állandó alkotótársával, Simon Blackwell-lel.


A rendező a The Guardiannek elmondta: megtiszteltetésnek tartja, hogy filmjével nyílik meg a Londoni Filmfesztivál. "A Copperfield Dávid az együttérzés, humor, nagylelkűség és barátság filmje" - fűzte hozzá.


Tricia Tuttle, a filmfesztivál igazgatója az alkotás erényei mellett kiemelte a színészek nagyszerű alakításait, és örömmel ajánlotta az alkotást a közönségnek a 63. Londoni Filmfesztivál nyitófilmjeként.


A skót rendező korábban a Sztálin halála című játékfilmmel és Az alelnök című sorozattal hívta fel magára a figyelmet. Jelenleg egy új sci-fi szatíra-sorozaton dolgozik: az Avenue 5 című produkció első epizódját abban a London melletti stúdióban forgatják, ahol a múlt héten tűz ütött ki. A The Guardian szerint a díszletek egy része megsemmisült.


A Copperfield Dávidból korábban nyolc játékfilm született. Három televíziós feldolgozást is megért, legutóbb 1999-ben a BBC forgatta le Daniel Radcliffe főszereplésével, akiből később a Harry Potter-sztár lett.


Tavaly Steve McQueen Nyughatatlan özvegyek című drámája nyitotta meg a Londoni Filmfesztivált. A mustra fődíját pedig Sudabeh Mortezai Joy című drámája kapta.


A 63. Londoni Filmfesztivált 2019. október 2. és 13. között rendezik meg.

Címkék#film

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!