Bulvár, celeb

2014.06.03. 15:32

A magyar népdal napját rendezik meg szeptemberben Martonvásáron

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg, azóta pedig szeptemberben tartják.

A Fölszállott a páva gálaműsora, a Csík Zenekar, valamint [namelink name="Pál István"] "Szalonna" és bandája koncertje is szerepel A magyar népdal napja programjai között, amelyet első alkalommal rendeznek meg szeptember 14-én Martonvásáron A magyar dal napja keretében.

A koncertek két színpadon zajlanak, amelyek közül az egyik a rendezvényközpont új színpada, a másik Magyarország egyik legszebb angolparkjának szigetén található - mondta el [namelink name="Szabó Tibor"], a Fejér megyei város polgármestere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Horgas Eszter fuvolaművész beszél egy vonaton a szeptember 14-én Martonvásáron megrendezésre kerülő magyar népdal napja rendezvény sajtótájékoztatóján a Déli pályaudvaron 2014. június 3-án.

Horgas Eszter fuvolaművész beszél egy vonaton a szeptember 14-én Martonvásáron megrendezésre kerülő magyar népdal napja rendezvény sajtótájékoztatóján a Déli pályaudvaron június 3-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kiemelte: azért is szívesen adnak helyszínt a rendezvénynek, mert a Martonvásáron és környékén élők számára fontos és természetes a népi hagyományok ápolása, a népzene, néptánc és népdalok ismerete, szeretete.

A magyar népdal napján fellép még a Buda Folk Band, a Punnany Massif, [namelink name="Kacsó Hanga Borbála"], valamint a Romengo és [namelink name="Dresch Mihály"].

Az eseményre zenevonatok is közlekednek majd, amelynek utastereiben alkalmi népzenei koncerteket tartanak - ismertette a részleteket Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása, a rendezvény ötletgazdája. Mint mondta, a cél az, hogy "az agglomeráció színes programokkal szólítsa meg a nagyváros lakóit." A MÁV-START szeptemberben két pár Flirt motorvonatot biztosít menetrendszerinti járataiból a Martonvásár-Budapest Déli pályaudvar és a Martonvásár-Székesfehérvár viszonylaton.

A Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorsorozat ötletgazdája, [namelink name="Balogh Júlia"] elmondta: a martonvásári gálaműsorban a 2014-es verseny győztesei mellett a döntősök közül is többen színpadra lépnek majd.

Pál István Szalonna (b) és bandája zenél egy vonaton a szeptember 14-én Martonvásáron megrendezésre kerülő magyar népdal napja rendezvény sajtótájékoztatóján a Déli pályaudvaron 2014. június 3-án. M

Pál István "Szalonna" (b) és bandája zenél egy vonaton a szeptember 14-én Martonvásáron megrendezésre kerülő magyar népdal napja rendezvény sajtótájékoztatóján a Déli pályaudvaron június 3-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar népdal napja egyik helyszínét, a rendezvényközpontot szeptember 12-én adják át. Ez alkalomból [namelink name="Horgas Eszter"] Carmen produkcióját hallhatja a közönség.

[namelink name="Szabó Edit"], a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője arra emlékeztetett, hogy a magyar dal fővárosa idén Hévíz lesz.

A magyar dal napját [namelink name="Presser Gábor"] kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg, azóta pedig szeptemberben tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!