Bulvár, celeb

2016.12.05. 18:10

15 dolog, amit eddig nem tudott a Reszkessetek, betörők!-ről

A Reszkessetek betörők! az egyik legnépszerűbb örök klasszikus. Most elárulunk tizenöt tényt, amit talán még a legnagyobb rajongók sem tudnak.

munkatársunktól

1. Kevin McCallister szerepét Macaulay Culkinnak írták. Ennek ellenére a rendező mégis tartott meghallgatást, hogy biztos legyen a dolgában.


2. Macaulay öccse, Kieran is játszik a filmben. Ő alakítja az ágybavizelős Fullert.


3. Buzz barátnőjét valójában egy fiú játszotta. A rendező fia bújt női ruhába, őt fotózták le.

 


4. A film készítése során nem használtak műhavat, valóban havazott.


5. A jelenet, amikor Harry megharapja Kevin ujját, valódi volt. Joe annyira megharapta Macaulay-t, hogy a színésznek kiserkent a vére.

 


6. Azt a jelenetet, amikor kevin a betörők által elárasztott pincében gázol, egy uszodában forgatták.


7. A tarantula is igazi volt Marv arcán. Annál a résznél, amikor üvölteni kezd már műpókot használtak, hogy ne ijesszék meg az állatot.

 


8. A szegbe lépés már nem, a jelenetben Daniel Stern gumilábat visel.


9. A polka királyát alakító John Candy jelenete, amikor arról mesél, hogy a gyerekét a ravatolózóban fejetették, improvizáció volt.


10. A Szennyes lelkű angyalok című film nem létezik, a Reszkessetek betörők!-höz forgatták.

 


11. Az orvosszakértők szerint Harry és Marv nem élték volna túl azokat a sérüléseket, melyeket a filmben elszenvedtek.


12. A McCallister-ház nem csupán díszlet. Illinois államban, Chicagóban található a Lincoln Avenue 671 szám alatt. A család a forgatás ideje alatt is ott lakhatott, mert a háznak volt egy, a filmesek által nem használt része. Az épület ma már turistalátványosság.

 


13. A fára épített kunyhót, ahová Kevin a betörők elől menekül valójában a film kedvéért építették, a forgatások után pedig lebontották.


14. A film Guiness-rekordot állított fel. Már a bemutatót követő első héten több, mint 17 millió dollár bevételt hozott, majd az első helyen tündökölt az azt követő 12 héten át.


15. A Reszkessetek, betörők! azon filmek közzé tartozik, melyeket a leghosszabb ideig vetítettek a mozik. Az Egyesült Államokban 1990 novemberében debütált, de még 1991 júniusában is jegyet válthattak rá a rajongók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!