Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Zöld utat kapott a krematórium hőjével fűtött uszoda

Egy brit város önkormányzata zöld utat adott annak javaslatnak, hogy a város krematóriuma által "termelt" energiával melegítsék a közeli uszoda vizét.

A kedden jóváhagyott - Nagy-Britanniában eddig példátlan - terv szerint a hamvasztókemence kéményéből származó hő hasznosításával a szomszédos szabadidőközpontot és annak új medencéjét is fűtik majd a közép-angliai Redditchben.

Mint az önkormányzat egyik tagja elmondta, a téma kényes volta miatt kikérték a polgárok véleményét, és a megkérdezettek 80-90 százaléka támogatta az ötletet.

A tanácsnok arról is beszámolt, hogy nagyon körültekintően jártak el a működési elv magyarázatánál: biztosították a lakosokat, hogy kipróbált eljárásról van szó, amely Európa egyes részein, például Svédországban teljesen bevett dolog.

Az önkormányzat legfőbb érve a környezetbarát megoldásra való törekvés volt, hiszen értelmezésük szerint itt is az energia újrahasznosításáról van szó.

Egy helyi szakszervezeti vezető azonban "betegesnek és a polgárok megsértésének" bélyegezte a kezdeményezést, amely mögött szerinte a közkiadásokra szánt kormánytámogatások jelentős megnyirbálása áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt J. Paul Getty néhai brit milliárdos hányatott sorsú unokája

Elhunyt a hosszú ideje betegeskedő J. Paul Getty III., a néhai brit milliárdos unokája, akinek… Tovább olvasom