Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

Zamárdi már a nyárra és a Balaton Soundra készül

Zamárdi önkormányzata növelni kívánja a közbiztonságot, ezért a nyári szezontól körzeti megbízotti irodát működtet; a százezres tömeget vonzó négynapos Balaton Soundra már lefoglalták a település szálláshelyeinek nagy részét - tájékoztatta Csákovics Gyula polgármester szerdán az MTI-t.
A polgármester hangsúlyozta, a turizmus szempontjából alapvető jelentőségű a megfelelő közbiztosság, ezért döntött úgy Zamárdi testülete, hogy egy, a tulajdonában lévő korszerű épületben körzeti megbízotti irodának ad helyet, javítva a rendőrök helyzetén, és hosszabb rendőri jellétet biztosítva ezzel a településen. Hozzátette, példa értékű a rendőrség és a település közötti együttműködés, amelynek részeként a rendőrség vállalta, hogy biztosítja az új iroda informatikai rendszerének kiépítését.

A július 7. és 10. között megrendezésre kerülő Balaton Sound idejére már lefoglalták Zamárdi szálláshelyeinek nagy részét - mondta Csákovics Gyula. A 2.700 lakosú és 4.000 nyaralóingatlannal bíró Zamárdinak arra kell készülnie, hogy a Balaton Sound idején százezer fölé emelkedik a településen tartózkodók száma. A polgármester szerint a lakosság az elmúlt négy évben - a fesztivál indítása óta - felnőtt a feladathoz, és igen rugalmasan fogadja az ezzel járó kellemetlenségeket. Az alapvetően turizmusból élő településnek óriási reklámot, és az önkormányzatnak mintegy 40 millió forintos bevételt hoz a Balaton Sound, de hasonlóan fontos, hogy Zamárdiban, és a több tíz kilométeres vonzáskörzetében is jól profitálhatnak belőle a szállásadók és a vendéglátósok egyaránt - tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzat a rendezvény szervezőivel egyeztetve a napokban arról határozott, hogy valamennyi, a rendezvény zárt területén kívül eső közterületén is mobil illemhelyeket helyez el. Az elmúlt években egyre jobban felfutó fesztivál idején ugyanis előfordult, hogy nyaralókba kéredzkedtek-, vagy másztak be a fesztiválozók, mivel nem találtak a rendezvény területén kívül illemhelyeket. Az önkormányzat vállalta azt is, hogy az eddigieknél szigorúbb ellenőrző rendszert állít fel a rendezvény körüli utcák gépjármű-forgalom előli lezárásakor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedofília gyanúja miatt 21 papot függesztett fel a philadelphiai érsek

Gyermekek szexuális bántalmazásának gyanúja miatt Justin Rigali philadelphiai érsek 21 papot függesztett fel a lelkipásztori szolgálatból. Tovább olvasom