Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Világsztár lett Liszt Ferenc szépunokája

A 17 éves, világszerte ünnepelt virtuóz vérében van a muzsika, Michael Andreas Häringer ugyanis Liszt Ferenc szépunokája.
Liszt Ferencet imádták a nők és ő is rajongott a szebbik nemért. Kevesen tudják, hogy több mint harminc évvel fiatalabb tanítványától, Sofie Mentertől született egy gyereke, akinek egyik leszármazottja Michael Andreas a szépapjához hasonló tehetség a zongora mögött.

A 17 éves virtuóz a Borsnak elmesélte, hogy négyéves korában kezdett el egy kórusban énekelni, ám amikor először látta tanárát a zongora mögött, minden megváltozott.

– Elkezdtem nyaggatni édesanyámat, hogy játszhassak én is, és már két-három lecke után jelezte a tanárom, hogy sokkal gyorsabban fejlődöm, mint a többi gyerek – meséli az első koncertjét hétévesen adó Mi­chael. – A barcelonai konzervatórium hat évét négy év alatt teljesítettem, és 2014 júniusában, 12 évesen én lettem a legfiatalabb diák, aki elvégezte az iskolát – folytatja a fiú, aki a zongorázás mel­­lett film- és elektronikus alapú zenéket is szerez, videóklipeket forgat, sőt énekel, és hegedűn is játszik.

 Häringer kilencéves korában elveszítette az édesapját, és a trauma miatt egy évre abbahagyta a zenélést, ám karrierje nem tört meg, azóta többek között megnyerte a Got Talent tehetségkutató spanyol kiadását, videóit pedig százezrek nézik meg az interneten. Az ifjú mű­vész híres rokonságáról is mesélt a Borsnak, itt találja a teljes cikket.

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha szereti a tetoválásokat, ezt a galériát érdemes végigkattintania

Ha szereti a tetoválásokat, ezt a galériát érdemes végigkattintania
Három nap, több mint 85 tetováló stúdió - Prágában zajlik a 21. Nemzetközi Tetoválófesztivál. Tovább olvasom