Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

Védve vagyok mindentől - mondta a hajléktalanná lett Szalay Kriszta

Fedél nélküli lett a színésznő. Ha nincs egy alkoholista asszony, egy hajléktalanszállóra sem engedik be. Egy színdarab miatt döntött úgy, átéli, milyen az utcán boldogulni.
Az 53 éves színésznő egy olyan színdarabot készít elő, aminek a főhőse 25 éve az utcán él - ezért úgy döntött, ő maga is belekóstol a hajléktalan-létbe - írja a borsonline.hu. Parókát húzott, koszos, szakadt ruhákba bújt, kifestette még a fogait is.

"Azt éreztem, magányos vagyok, kirekesztettem magam a társadalomból. Tanítványaim mentek el mellettem úgy, hogy rám se néztek. Igaz, aki megtette, az is hamar elkapta a tekintetét" - összegezte tapasztalatait a bulvárlapnak Szalay, hozzátéve, hogy noha sok hajléktalan egyből befogadta, bevezette a fedél nélküli létbe, volt, ahol nem fogadták szívesen: ha a hajléktalanszállón nincs egy alkoholista asszony, aki a védelmébe veszi, akkor talán az utcán kell aludnia. "Egy alkoholista asszony vett védelmébe, küzdött azért, hogy beengedjenek. A nyakamba borult, öszszevissza csókolgatott, egyre csak azt hajtogatta: mama, mama. Pedig velem egykorú lehetett" - idézte fel az élményt.

Kriszta egyébként próbálkozott a kéregetéssel, de a munkaszerzéssel is - egyik se ment zökkenőmentesen. Egyben azonban biztosak lehetünk: rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtött darabjához.

"Figyeltem magam körül az arcokat. Senki sem vett észre hajléktalanként, úgy éreztem, védve vagyok mindentől. Biztos vagyok benne, hogy az által, amit most megtapasztaltam, valami nagy jót tudok majd tenni" - magyarázta.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriás jádetömböt állítanak ki a mianmari drágakővásáron

Óriás jádetömböt állítanak ki a mianmari drágakővásáron
Egy Mianmarban talált hatalmas, 210 tonnás jádetömböt állítanak ki novemberben a délkelet-ázsiai… Tovább olvasom