Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Vatikán: a katolikusok nem gyónhatnak iPhone-on

A katolikusok nem gyónhatnak iPhone-on keresztül és a technológia nem helyettesíti a személyes jelenlétet a vétkek papnak történő megvallásakor - közölte szerdán a Vatikán szóvivője.
Federico Lombardi nyilatkozata egy új - az Egyesült Államok katolikus egyháza által jóváhagyott - iPhone-alkalmazás elindítását követte, amelynek célja, hogy segítse a katolikusok gyónását.

Lombardi hangsúlyozta, hogy a gyónás a bűnbánó ember és a pap jelenlétét igényli. "Ez nem helyettesíthető egyetlen IT-alkalmazással sem" - tette hozzá.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.


A mai világban, amikor sokan használnak informatikai eszközöket olvasásra, elmélkedésre, például imaszövegek olvasására, nem zárható ki, hogy valakinek a gyónásra való felkészüléshez segít egy digitális eszköz használata, ahogy a múltban ezt papírra írt szövegekkel vagy kérdésekkel tették az emberek - olvasható a Magyar Kurír katolikus hírportálon a témával kapcsolatban. Amint a portál írja, ezek a lelkiismeretvizsgálathoz nyújtottak segítséget. Ez esetben egy digitális, pasztorális segítségről van szó, amelyet valaki hasznosnak találhat, jól tudva azt, hogy ez egyáltalán nem helyettesíti a szentséget.

A Confession: A Roman Catholic elnevezésű, mindössze 1,99 dollárért árusított iPhone-alkalmazás az első, amelyet jóváhagyott egy egyházi hatóság. Az alkalmazás menürendszere a tízparancsolatra épül, ebben adhatják meg a felhasználók, hogy miben vétkeztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Family Guy után újabb sorozatban hallhatjuk Hamvas Danit a Comedy Centralon

Hamvas Dani gyakoribb vendég nappalinkban, mint gondolnánk. Tovább olvasom