Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Újraszerződtek a Magyar Közút Zrt. dolgozói

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél újrakötötték a szerződéseket, a közelmúltban lezajlott átszervezésekkel párhuzamosan.

Pécsi Norbert Sándor elmondta: a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél a közelmúltban lezajlott átszervezések miatt változtak meg a munkaszerződések. A társaság az öt régiós rendszerről átállt a hét régiósra, s a szervezeti átalakulással párhuzamosan megváltozhattak munkakörök is. A munkavállalók az új szervezeti felépítést "lekövetve" kapták meg az új munkaszerződéseket - mondta a szóvivő.

A munkavállalók érdekében készült új szerződések kapcsán a személyi alapbérek minden esetben emelkedtek, a változással járó magasabb bért a munkavállalók már az áprilisi bérek májusi kifizetésekor kézhez kapták - derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből.

A közlemény szerint munkaszerződések aláírását folyamatos egyeztetés előzte meg az üzemi tanács és a szakszervezet bevonásával. Az egyeztetések után a módosítással az üzemi tanács és a szakszervezet is egyetértett. A társaság senkit nem fenyegetett semmiféle érdeksérelemmel arra az esetre, ha valaki nem akarta volna aláírni az új szerződést. Az üzemi tanácshoz és szakszervezethez a témában beérkező jelzéseket pedig minden alkalommal kezelték - áll a közleményben.

Az új szerződésekkel a régiek érvényüket veszítik. Azok körében, akik az elmúlt években a társaságnál a szokásosnál magasabb végkielégítésről szóló szerződést érdemeltek ki, vagy ilyennel csatlakoztak a szervezethez, akadhatnak, akik az új szerződéssel rosszabbul járnának.

Mivel ez az elméleti lehetőség fennállt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden dolgozójának opcionálisan kínálta fel a szerződést, azzal, hogy ha nem írják alá, akkor régi munkaszerződésük marad érvényben - mutat rá a közleményében a társaság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elpusztult a világ - 2009-ben - legrondább ebe

Kimúlt az a kutya, amely tavaly megnyerte az ebrútság világbajnokságot. Tovább olvasom