Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Túl hangos volt a felújítás, üdülni küldte a közelben lakókat a német vasút

A házaspár májusban egy-egy hétvégét tölthetett szállodában az észak-rajna-vesztfáliai Grevenbroichban, és a bajorországi Bad Kissingen fürdővárosban.
Szállodában "üdült" egy német pár, míg a vasút nagy zajártalommal járó vágányjavítást végzett otthonuk mellett egy-egy hétvégén, a költségeket a Német Államvasutak (DB) állta

Heinz Dieter Kimpel és felesége, aki a Rajna partján fekvő Kaubban lakik, májusban egy hétvégét tölthetett szállodában az észak-rajna-vesztfáliai Grevenbroichban, amely kétórányi autóra fekszik a lakhelyüktől, és egy hétvégét a jóval távolibb, ám számos kikapcsolódási lehetőséget kínáló bajorországi Bad Kissingen fürdővárosban.
A középkategóriás szállodai szobák éjszakánkénti 80 eurós költségét a Német Államvasutak (DB) állta. A házaspár elégedett azzal, ahogyan a vasúttársaság megkímélte őket a vágányjavítás éjszakai zajától.
    
Ha otthonukban maradtak volna, egész éjjel a pályamunkásokat az áthaladó vonatok veszélyére figyelmeztető sziréna hangját hallgathatták volna.
    
Az esettel kapcsolatban a DB szóvivője elmondta, hogy a vasút menti, zajártalommal sújtott lakosok közül távolról sem mindenki kap "olcsó üdülést", általában igyekeznek elkerülni az éjszakai munkavégzést vagy a minimálisra leszorítani a lármát, amivel a munka jár, olykor mobil zajvédő falat helyeznek ki.
    
Az építési szabályzat zajártalomra vonatkozó előírásai határozzák meg, hogy ki jogosult szállodai elhelyezésre, ami csak ritkán fordul elő, a konkrét körülményektől függően. A középkategóriás szállodára a vasút tesz javaslatot, vagy az érintettekkel közösen választják ki - mondta el a szóvivő.
    
Az ügy kiváltotta azoknak a Kaub am Rhein-i lakosoknak a tiltakozását, akik ugyancsak szenvedtek az éjszakai munka zajától, de nem kaptak semmiféle kárpótlást, mert a munkaterülettől távolabb laknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes lesz Szentesre utaznia, ha érdekli a magyar űrhajózás története

Érdemes lesz Szentesre utaznia, ha érdekli a magyar űrhajózás története
Az első magyar űrutazásról és az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan életútjáról nyílik interaktív,… Tovább olvasom