Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Többet tévézünk és internetezünk a válság alatt

Európa-szerte és Magyarországon egyaránt több szabadidőt töltenek otthon az emberek tévézéssel és internetezéssel, mint a válság előtt.
A reprezentatív felmérést 2009 októbere és decembere között végezték 11 ezer európai állampolgár bevonásával. A kutatás egyik fő megállapítása, hogy az európai tévénézők nagy része mára belefáradt a gazdasági világválsággal foglalkozó elemzések és műsorok folyamatos áradatába. Többségük arról is meg van győződve, hogy a szűnni nem akaró és túlzó tévés jelenlét súlyosbította a valós helyzetet.

A megkérdezettek jelentős része (Magyarországon például 61 százaléka) egyenesen úgy vélte, hogy meg kellene tiltani az olyan tévéműsorok sugárzását, amelyek a válságot megszenvedő embereket mutatnak be. Ennek ellenére a felmérés szerint az emberek anyagi megfontolásokból csökkentették a házon kívül eltöltött szabadidő arányát, és inkább otthon maradnak. Drasztikusan visszaesett például a bárokra, éttermekre vagy utazásra fordított idő és pénz. A magyarok szabadidejüket főként családjuk és barátaik körében, illetve a tévé és az internet előtt töltik.

A magyar megkérdezettek csaknem fele vallotta azt, hogy a szabadidős tevékenységekre fordított összeg lefaragásával küzd a válság ellen. Ugyancsak a válaszadók fele mondta azt idehaza, hogy emiatt kevesebb lehetősége van szabadságra menni.

Az időráfordításban az internet mára felzárkózott a tévé mellé, a válságról szóló információk begyűjtésében pedig már első helyre sorolódott a web. Magyarországon a megkérdezettek 51 százaléka az internetet, 36 százaléka a televíziót, 7 százaléka az újságokat, 5 százaléka a rádiót említette elsődleges gazdaságihír-forrásként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maja sír adhat magyarázatot az ősi civilizáció bukására

Mexikói régészek reményei szerint egy 1100 éves, a maja civilizáció hanyatlásának időszakából… Tovább olvasom