Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Több mint tíz kilós aligátorteknős sétálgatott egy zalai községben

Az állatorvos megállapítása szerint a termetes állat egy körülbelül 20 éves aligátorteknős, amely köztudottan igen agresszív fajta - mondta Deák István a település polgármestere.
Több mint tíz kilogrammos, fél méternél is nagyobb átmérőjű aligátorteknőst fedezett fel szerda délután egy hazafelé tartó asszony a Zala megyei Pethőhenyén - mondta el a település polgármestere csütörtökön az MTI megkeresésére.

Deák István a Zalatáj című lap online kiadásának hírét megerősítve azt mondta: a jól fejlett hüllő az úttesten sétált.
 
Kép forrása: Zalatáj Kiadó
Kép forrása: Zalatáj Kiadó

Az asszony értesítette a polgármestert, aki autójával a helyszínre ment, és sikerült befognia, majd a kocsijában tennie az agresszív állatot. Az aligátorteknőst állatorvos is látta, aki szerint nagyjából húszéves lehet a hüllő.
    
Deák István hozzátette, hogy minden bizonnyal a település határában lévő mocsaras területről mászhatott elő a teknős, és azt feltételezi, hogy akár párja is lehet ott.
    
A polgármester zárt, biztonságos területen helyezte el az aligátorteknőst, amely etetéskor elfogadta a felolvasztott fagyasztott halat. Azt még nem tudja, hogy véglegesen hol helyezheti el az egyébként csak engedéllyel tartható állatot.

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztárokkal készítette el új lemezét Ed Sheeran

Világsztárokkal készítette el új lemezét Ed Sheeran
A tizenöt számos albumon az Atlanti-óceán mindkét oldaláról több világsztár énekel vagy rappel.… Tovább olvasom