Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

˝Tiszta udvar, rendes ház˝ kampányt indított az orosz elnök

Dmitrij Medvegyev orosz államfő a jövőben ellenőrizni szándékozik az ország lépcsőházait és udvarait, és azt tervezi, hogy e célból vidéki útjain rendszeresen letér az eltervezett útvonalról és bekukkant ide-oda.
"Vidéki útjaimon be fogok menni a lépcsőházakba és az udvarokra, hogy lássam, hogyan állnak ott a dolgok. Természetesen ehhez váratlanul fogok letérni az eltervezett útról, vagy megállni valahol, mert különben semmit nem látok" - mondta egy városi közigazgatási vezetőkkel tartott tanácskozáson szerdán Moszkvában. ˝

Az államfő nyomatékosan hallgatói figyelmébe ajánlotta, hogy tegyék ugyanezt, mégpedig rendszeresen.

Elmondta: azért tervezte ezt el, mert vidéki útjai után rendszerint sok e-mailt kap, amelyben a helybeliek arról írnak, hogy náluk járt, ebből az alkalomból kifestették a város főutcáját, füvesítettek és virágokat ültettek ki, aztán a helyi vezetés soha többé nem csinált semmit sem.

Emellett országos nagytakarításra szólított fel. Úgy vélte, a tavasz a takarítás ideje, de alighanem egész évben, sőt, lehetséges, hogy néhány évig egyfolytában foglalkozni kell ezzel. "A tisztaság és a rend kötelessége mindenkinek, aki tisztségénél fogva felelős az ilyen munkálatokért" - mondta az államfő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a dinoszauruszok is a tetvektől szenvedhettek

A röpképtelen tollas dinoszauruszok idejük nagy részét vakarózással tölthették, hogy enyhítsék a… Tovább olvasom