Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Sportos szülők gyerekei aktívabbak

A csapatsportot kedvelő szülők gyerekei szívesebben járnak sportegyesületbe, és aktívabbak is.
A kutatók 681 szülőt és 433 negyedikes-ötödikes gyereket vizsgáltak 12 houstoni iskolában. Azok a gyerekek - mindkét nemből -, akiknek szülei értékelték az intenzív csapatsportot, kevesebbet néztek tévét, kevesebb időt töltöttek a számítógép előtt, és tevékenyebbek voltak, mint más gyerekek.

Az egyéni és a csapatsport szülői helyeslése a fiúk között nagyobb aktivitási szintet eredményezett, de a lányokra ez nem volt hatással - közölték az amerikai Baylor College of Medicine and Duke University kutatói.

A lányok és a fiúk aktivitási szintjének különbsége feltehetően attól függ, hogy a szülők miként állnak hozzá az egyes tevékenységi típusokhoz. Például inkább a fiúkat biztatják a nagy és a mérsékelt intenzitású csapat- és egyéni sportokra, az ilyen típusú erőt igénylő házimunkára - mint amilyen a kemény kerti munka -, mint a lányokat - idézte a Yahoo!NEWS (www.news.yahoo.com) a júliusban a Health Psychology című folyóiratban megjelenő tanulmány szerzőjét, Cheryl Braselton Andersont.
Véleménye szerint ez azt jelzi, hogy továbbra is létezik egyfajta nemi elfogultság, amely előnyben részesíti a fiúkat a fokozott aktivitást igénylő sportoknál.

Azt tanácsolja a szülőknek, hogy mind a lányok, mind a fiúk esetében kedvezően álljanak hozzá az erőteljes fizikai tevékenységekhez, és tudatosítsák magukban, hogy a lányok ugyanúgy akarják és tudják is végezni azokat.

Olvasóink írták

  • 1. asher11 2009. július 09. 16:08
    „ennek megallapitasahoz olyanhudesokesz nem kellhetett!!!-(persze ki tudja hanyan,hany milliot pazaroltak el egy
    ilyen teljesenertelmetlen hulyesegre!!???)-”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért ne igyunk narancslevet?

A narancslé egészséges... Nos, ez nem egészen egyértelmű - attól függ, hogy milyen orvost kérdezünk.… Tovább olvasom