Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Sokszínű évad a József Attila Színházban

Öt bemutató, új rendező, műfaji sokszínűség jelzi a budapesti József Attila Színház megújulási törekvéseit az új évadban - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a teátrum.

A 2010/2011-es évadot új igazgatóval, Méhes Lászlóval megkezdő angyalföldi színház közleménye hangsúlyozza: a hagyományokat megtartva, a szórakoztató színház keretei között kívánnak megújulni; ezt a törekvést jelzi az idei repertoár műfaji sokszínűsége is.

A teátrum szeptember 11-én egy, a Forte Társulattal közösen létrehozott mozgásszínházi ősbemutatóval nyitja meg kapuit: Szálinger Balázs A tiszta méz című romantikus meséjét Horváth Csaba, a Forte Társulat alapítója állítja színre.

Szálinger darabja valós eseményt dolgoz fel: a pennsylvaniai Centralia városka lakóit egy elhagyott aknában óvatlanul gyújtott, majd onnan elharapódzó, és a felszín alatt azóta is parázsló bányatűz miatt kellett kitelepíteni; a település szellemvárossá vált.

Centrália lakosai a színpadon többek között Horváth Virgil, Fehér Anna, Háda János, Kádas József és Földeáki Nóra lesznek.

Jókai Mór Szegény gazdagok című regényéből Miklós Tibor és Kocsák Tibor készített musicalváltozatot, melyet eddig egyetlen alkalommal láthatott a közönség, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A zenés darabot október 9-től tűzi műsorára a József Attila Színház Nagy Viktor rendezésében, Zöld Csaba, Krassy Renáta, Vikidál Gyula, Valentin Titánia, Háda János, Józsa Imre és Puskás Péter szereplésével.

Decemberben filmadaptációval jelentkezik a teátrum: a Mici néni két életéből Hámos György és Ruttkay Zsófia írt zenés vígjátékot. Az idős operettdíva, Hangay Mici történetét a József Attila Színházban olyan művészek keltik életre, mint Esztergályos Cecília, Galambos Erzsi, Bodrogi Gyula, Vándor Éva, Zöld Csaba és Balla Eszter; a rendező Léner Péter.

A színház társulatához frissen csatlakozott Zsótér Sándor Kossuth-díjas rendező, aki 2011 februárjában egy bohózatot, Eugéne Labiche-Marc Michel Olasz szalmakalap című vígjátékát állítja színpadra. Áprilisban pedig a színház ötödik bemutatójaként Méhes László rendezi Anthony Marriott-Bob Grant Nincs hely a szerelemre című komédiáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmúlt a hiperszexualitás időszaka?

Később kezdik a szexuális életet, és kevésbé aktívak a német fiatalok egy átfogó kutatás szerint,… Tovább olvasom