Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Segítenek az enzimek a stressz leküzdésében

Bizonyos enzimek, amelyek főként a dinnyében találhatóak meg, csökkenthetik a stresszt az emberi szervezetben - derült ki egy francia tanulmányból.

Marie-Anne Milesi, a Seppic vállalat kutatója hetven egészséges önkéntest vizsgált. Mint elmondta, azt akarták ellenőrizni, hogy az oxidatív stressz kezelésének képessége segítheti-e az emberi szervezetet abban, hogy ellenálljon a kiégésnek.

A kutatásban résztvevők egyik fele négy héten keresztül dinnyelékivonat formájában antioxidáns enzimeket kapott, a másik fele pedig placebo-gyógyszereket szedett. Sem a tudósok, sem a vizsgálati személyek nem tudták, ki kapott valódi, és ki teljesen hatástalan készítményeket.

Az eredmények szerint az úgynevezett Superoxide dismutase nevű enzim jobban javítja a pszichikai megterheltség tüneteit, mint az ál-gyógyszerek. Bár kezdetben ez utóbbiak is fejtettek ki pozitív hatást a páciensekre, ezt Milesi teljes mértékben a placebo-hatásnak tulajdonítja. A vizsgálat további részében ugyanis az enzimmel kezelt személyek mutatkoztak ellenállóbbnak a stresszel szemben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakoribbak az étkezési zavarok a meleg és biszexuális kamaszoknál

Nagyobb az étkezési zavarok kockázata a meleg, leszbikus és biszexuális kamaszok körében, akár már… Tovább olvasom