Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Rekord a Balaton Sound: 108 ezren szórakoztak Zamárdiban

A legtöbben, 28 ezren szombaton voltak a Balaton Soundon, aznap este Paul Kalkbrenner koncertezett.
A hétfő hajnalban véget ért hatodik Balaton Sound fesztivál látogatóinak száma a változékony időjárás ellenére rekordot döntött, a rendezvényen 108 ezren vettek részt, ami 7,5 ezerrel meghaladta a tavalyi csúcsot. Zamárdi mintegy 60 millió forintnyi bevételt remél a közvetlenül befolyó adókból és bérleti díjakból.

A legtöbben, 28 ezren szombaton voltak a Balaton Soundon, aznap este Paul Kalkbrenner koncertezett. Idén, követve a világszerte jellemző tendenciát, a nagyszínpadra húzónévként kizárólag világsztár dj-ket és élő produkciókat hívtunk, ami a jelek szerint bevált - mondta Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke az MTI-nek.

Mint hangsúlyozta, a fellépőktől érkezett visszajelzések szerint a Balaton Sound világszínvonalú fesztiválnak számít, amelyre meghívást kapni rangot jelent. Ezt támasztja alá, hogy az idei fellépők közül többen is jelezték, szeretnének visszatérni Zamárdiba.

Fotók az idei Balaton Soundon-ról Fotó: MTI (galéria)

Erdősné Matyikó Zsuzsanna, Zamárdi alpolgármestere arról számolt be az MTI-nek, hogy a fesztiválozók vonulása még hétfőn is megbénította a település közlekedését. Míg tavaly vonattal, idén gépkocsikkal jöttek többen, talán a változékony időjárás miatt. A szórakozó fiatalok nemcsak a rendezvény területén, hanem a magánházaknál is folytatták a mulatozást, így "bár a település lakossága az évek múlásával egyre toleránsabb, az emberek a rendkívül nehéz napok után szabályosan fellélegeznek" - fogalmazott az alpolgármester.

A fesztiválozók idegenforgalmi adójából 27 millió forint, a terület bérleti díjából 10 millió forint bevétele származik Zamárdinak. A magánházakban megszállt vendégek után további 18 millió forintnyi idegenforgalmi adóbevételre számít az önkormányzat, és Zamárdi azzal is gazdagodott, hogy a szervezők 5 millió forinttal beszálltak egy vizesblokk fejlesztésébe a rendezvény területén.

A Balaton Sound az üdülőrégió egyik legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát, ami a távolabbi településeken is megtölti a szálláshelyeket, fellendíti a térség vendéglátóegységeinek forgalmát, és jelentős reklámértékkel bír, így a közvetett haszna is jelentős Zamárdi számára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anne Hathaway Macskanőként harcol a Batman-filmben

A testhezálló dresszbe öltöztetett Macskanőt korábban Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Eartha Kitt és… Tovább olvasom