Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Pünkösdi Virágálom Székesfehérváron

Virágdíszbe öltözött Pünkösd ünnepére Székesfehérvár történelmi belvárosa.
A Pünkösdi Virágálom elnevezésű rendezvény keretében a település tizenegy virágkötője csodálatos kompozíciókkal ékesítette fel a belvárosi szobrokat, a templomok, középületek kapuit. A virágcsodákra szavazni is lehetett, s a legnagyobb tetszést aratott alkotásokat díjazták. A virágkötők munkái valósággal elbűvölték a járókelőket és a turistákat, ami érthető, mert ötletesebbnél ötletesebb alkotásokat láthattak.

Az egyik virágkötő csapat például hófehér "virágpáncélba" bújtatta Pátzay Pál lovas szobrának huszárát, a másik zöld ágakból, virágokból, színes szalagokból átbújásra csábító virágalagutat "épített" a gyerekeknek. Virágokkal ékesítették fel Székesfehérvár jelképét, az Országalmát, a szobrot körbeölelő medencébe pedig virágcölöpökkel összekötött hídrendszert alakítottak ki.

A Városháza, a püspöki palota és a Szent Imre-templom kapuja, valamint a főtéri II. világháborús emlékmű is "kivirágzott". A színes kompozíciókat az eredményhirdetés után árverésre bocsátják, az abból befolyt összeget jótékonysági célra fordítják.

Olvasóink írták

  • 1. anikopeter 2010. május 23. 12:38
    „Hogy soha nem telik egy illusztrációra !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pápa etikát és szolidaritást sürget

A pápa etikát és szolidaritást szorgalmazott a nemzetközi pénzügyi rendszerben, egyúttal megfeddve… Tovább olvasom