Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 9°C Még több cikk.

Pornó miatt állt le a közlekedés Moszkva egy forgalmas pontján

Pornófilmet vetítettek csütörtökön két hatalmas reklámkijelzőn Moszkva egy igen forgalmas pontján
Az éjfél előtt fél órával már amúgy sem túl sűrű forgalom mindkét helyen gyakorlatilag leállt, s pénteken hackereket gyanúsítottak a "merénylet" elkövetésével.

A moszkvai városi önkormányzat reklámokkal, tájékoztatással és a főváros látványának alakításával foglalkozó bizottságánál elmondták: a pornó a két kijelzőn 23.05-től 23.23-ig volt látható. A különleges vetítés kezdete után 3 perccel az illetékesek értesültek a történésről és 15 percen belül ki tudták kapcsolni a kijelzőket.

Az adott időpontban a Yandex orosz keresőgépnek a moszkvai közlekedési helyzetet figyelő Probki (Dugók) programja lett volna látható, s a feltételezések szerint a Yandex nem eléggé védett csatornáin át törtek be a kijelzőkre. A két kijelző tulajdonosa a Panno.ru, amely már több mint tíz éve tevékenykedik a hatalmas moszkvai reklámpiacon.

A cégnél a RIA Novosztyi hírügynökségnek elmondták, hogy hackerek törtek be a rendszerbe és tették ki a pornót közszemlére. Viktor Laptyev, a Panno.ru kereskedelmi igazgatója úgy vélekedett, hogy az illetők vagy huligánkodtak, vagy valamely konkurens cég megbízásából dolgoztak. Az ügyet külön vizsgálja a Panno.ru - amely feljelentést tett ismeretlen tettes ellen -, a rendőrség és a moszkvai önkormányzat illetékes bizottsága. Az utóbbi úgy döntött, az érdekelt cégekkel közösen sürgősen meg kell erősíteni a kijelzők által használt távközlési csatornák védelmét és biztonságát.

A különleges esemény után nem sokkal a Youtube-on és számos orosz honlapon is megjelent egy rövidke film, amelyen látható, ahogyan leállnak a Szadovaja körúton az autók, amelyeknek vezetői a pornót bámulják.

Moszkvában a nagyjából budapesti Nagykörútnak megfelelő Szadovaja körúton, a kivezető sugárutakon, a belváros számos pontján és az elkerülő körgyűrűn is nagyon sok ilyen hatalmas kijelző van, amelyeken főleg mozgóképes reklámokat vetítenek - nappal is jól látható módon -, de szükség esetén aktuális eseményeket is közvetíteni lehet ezeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Működik a Bükkben a Vöröskő-forrás

Az elmúlt időszakban tapasztalható csapadékos időjárás, illetve a többszöri hóolvadás hatására… Tovább olvasom