Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 9°C Még több cikk.

Pályázat régi családi történetek bemutatására

Családi történelem címmel pályázatot hirdet a Határon Túli Magyarok Információs Központja Alapítvány; a szervezet olyan családi események, életutak bemutatását várja, amelyek mögött érdekes és fontos, 1970 előtti történelmi események különleges részletei is megismerhetők.

A beküldött történet bármelyik országban játszódhat, az alapítvány idős emberek elmondásaiból származó régi különleges történeteket szeretne összegyűjteni - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.
A történelmi részeket illetően tárgyilagos leírásokat várnak, a pályamunka lehet riport, de leíró vagy bemutató formában is készülhet.

Az alapítvány az összegyűlt anyagokat nyomtatott formában is szeretné megjelentetni. Az írásokat és a témához kapcsolódó régi fényképéket a www.htmik.hu oldal Családi történelem rovatába várják 2011. március 31-ig. Az eredményhirdetést 2011 áprilisában tartják, a legjobb pályamunkákat beküldők jutalomban részesülnek.

A Határon Túli Magyarok Információs Központja Alapítványt 2001-ben magánszemélyek alapították azzal a céllal, hogy a határon túli magyarok részére lehetővé tegyen minden olyan kulturális, gazdasági, egészségügyi, nevelést és társadalmi beilleszkedést segítő információ elérését, amelyhez egyébként csak nehezen juthatnának hozzá.

Az információs központ - honlapja szerint -"a politikai erőktől és a politikai véleménynyilvánításoktól függetlenül, keresztyén szellemben a kívánja a magyarság szellemi kapcsolatát elősegíteni, erősíteni és értékeit gyarapítani az anyaországi és a határokon túl élő magyarok között".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozza a hasra hízást a depresszió

A depresszió a testúly növekedésével jár, de ez fordítva nem igaz: a kövérek nem lesznek … Tovább olvasom