Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Pályázat komplex vállalati technológia fejlesztés

Idén ismét meghirdetésre kerül - az Új Széchenyi Terv irányaival összhangban - a Gazdaságfejlesztési Operatív Program harmadik legmagasabb támogatási összegű támogatását kínáló "Komplex vállalati technológia fejlesztés" című pályázati kiírása.

A támogatási konstrukció keretében legalább 150 millió, de legfeljebb 400 millió forint igényelhető, és a megítélt támogatás 25 százaléka vehető igénybe előlegként. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6 milliárd forint 2010-re.

Az NFÜ közleménye szerint a pályázati kiírás célja, hogy támogatást nyújtson a magyar vállalkozásoknak ahhoz, hogy a meglévő termelőkapacitásuk fejlesztésével, vagy új tevékenységek indításával stabilizálhassák a helyüket a válság után újrarendeződött piacokon; növeljék az árbevételüket és exportteljesítményüket; továbbá megrendeléseikkel segítsék mindebben a beszállítói körükben tevékenykedő vállalkozásokat is.

A támogatás mértéke a vállalkozás méretétől függ. A mikro-, kis- és középvállalkozások az összes elszámolható költség 40 százalékát, a nagyvállalkozások legfeljebb 30 százalékát nyerhetik el. A pályázat keretében olyan induló vállalkozások is pályázhatnak, amelyek partner vagy kapcsolt vállalkozásaik révén felelnek meg a kiválasztási és támogathatósági feltételeknek.

A pályázati kiírás keretében a modern eszközök és berendezések mellett informatikai fejlesztés, gyártási licenc és know-how vásárlása során felmerült kiadások, piacra jutási, infrastrukturális és ingatlanfejlesztési, tanácsadási, valamint minőség- és egyéb irányítási rendszerek bevezetési költségei számolhatóak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüdővész járványt okoz a földrengés?

Az év elején Haitit romba döntő földrengés után a szakemberek attól tartanak, hogy jelentősen… Tovább olvasom