Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Palotás Petra kétnyelvű babát nevel Hamburgban

Palotás Petra egy nehéz időszakkal a háta mögött, várandósan vágott neki tavaly az ismeretlennek. Németországba költözött kedveséhez, Mirkóhoz, és ott adott életet a kis Borának.

Ma már örömmel újságolja, hogy sikerült beilleszkednie új környezetébe, és rövid időn belül megszerette a németországi hétköznapokat is.

– Januárban, amikor a kislányom született, összebarátkoztam a kórházban hét kismamával, akik szintén azokban a napokban szültek. Velük azóta is összejárok: minden kedden együtt reggelizünk, aztán közös programokat találunk ki, például babamasszázsra járunk. Minden héten tartunk egy csajos estét is, amikor az apukákra bízzuk az apróságokat – mesélte Palotás Petra.

A műsorvezető a közelmúltban egy hétre hazautazott kislányával, hiszen a Csak csajokat vezette Horváth Évával. Mirko csak a hétvégén csatlakozott a kis csapathoz – addig Petra édesanyja vigyázott a babára délelőttönként.


– A kislányom születése óta másodszor utaztunk haza. Szerencsére ma már nincsenek nagy távolságok Európán belül, most is másfél óra alatt Budapestre értünk. Az itthoni barátnőim is gyakran kiutaznak hozzám, és már Gryllus Dorkával is kávéztam Németországban.

Petra elmondása szerint Bora nagyon kiegyensúlyozott baba, még a repülőutat is végigaludta. Ugyanakkor nagyon temperamentumos, rengeteg energiája van, imád társaságban lenni és mosolyogni.

A szülők szeretnék, ha a magyart és a németet is anyanyelvi szinten megtanulná, ezért Petra csak magyarul, Mirko pedig csak németül szól hozzá. A szülők egymással németül beszélgetnek, hiszen Petra némettanárnőként végzett annak idején, de nagyon szeretné, ha néhány év múlva már magyarul is társaloghatna férjével.

Az egyik legnagyobb kérdőjel Petráék életében jelenleg, hogy véglegesen Németországban maradnak-e, vagy esetleg valamikor átköltöznek Magyarországra.

– Egyelőre nem szeretnénk változtatni a ˝bázison˝. Mindketten szeretjük a saját hazánkat, de egymást is, ezért azt hiszem, hogy egész életünkben kétlaki életet fogunk élni.

Olvasóink írták

 • 5. adalfold 2009. október 09. 18:42
  „hát akkor operáltassa ki az egyiket.

  büdös sznob zs.d.”
 • 4. kackac 2009. szeptember 22. 08:59
  „Több a nyelve, mint a foga.
  kackac”
 • 3. antic 2009. szeptember 21. 21:58
  „Ez komoly cikk, címlapra vele!!!”
 • 2. a.h.a. 2009. szeptember 21. 19:17
  „látott már valaki két nyelvű babát?”
 • 1. @Gabben 2009. szeptember 21. 14:54
  „most őszintén kit érdekel hogy beilleszkedett .........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semmi prűdség - Nagycsaládosok, irány az Expo!

Cséke Lászlóné, a nagycsaládosok vezetője szívesen osztotta szét a tiszteletjegyeket a tagok közt. Tovább olvasom