Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Örökbe fogadható gyerekek internetes adatbázisát hozták létre

Az árva gyermekek örökbefogadását segítő világhálós adatbázis kezdte meg működését Ukrajnában.
Létrehozói szerint a Nemet az árvaságra! (www.sirotstvy.net ) címmel indult, örökbefogadást támogató országos internetes portál célja az, hogy amennyire csak lehetséges, lerövidítse azt az időt, amely alatt örökbefogadó családokhoz kerülhetnek a szülők nélkül nevelkedő gyermekek. Nem kevésbé fontos, hogy a maga nemében első ilyen jellegű adatbázis révén minél több ukrán adoptálhasson árvákat, mivel a kicsiket korábban főként külföldiek fogadták örökbe - írta kedden a Szegodnya című ukrán napilap online kiadása.

A beszámoló szerint a december 1-jétől működő honlap kereső rendszerével régiók, születési év és nem szerint kereshetők az örökbefogadásra várók. Minden egyes gyerek - személyi aktájában - megtekinthető a fényképe és a róla készült videofelvétel, amely a lap szerint azonnal elemi erővel hat a kereső személyre.

Az adatbázisban egyelőre az örökbefogadásra váró gyerekek kevesebb mint fele található meg, de a lista napról napra bővül. Ukrajnában a 2009. január 1-jei állapotok szerint 31 ezer volt az örökbe fogadható gyerekek száma. Az ukrán milliárdos Rinat Ahmetov alapítványa, az örökbefogadási és gyermekjogvédő állami hivatal, valamint a Magnólia országos jótékonysági szervezet által létrehozott és működtetett internetes portál és a Nemet az árvaságra! projekt hivatalos bemutatója szerdán lesz a donyecki Donbasz Aréna stadionban, a Sahtar-Metalurg labdarúgó mérkőzésen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E-könyvolvasóval jelentkezik a T-Home

A karácsonyi vásárlásokhoz igazítva a Magyar Telekom is betörni próbál az elektronikuskönyv-olvasók… Tovább olvasom