Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Optimisták a magyarok a válság végével kapcsolatban

Optimistábbak a magyarok a nemzetközi átlagnál a válságból való kilábalás megítélésében: amíg ugyanis 48 ország válaszadóinak átlag 21 százaléka gondolja, hogy hazája a következő tizenkét hónap során kikerül a gazdasági recesszióból, addig Magyarországon a megkérdezettek 23 százaléka.
Egyebek között ezt tárta fel a Nielsen piackutató vállalat nemzetközi felmérése idén májusban. A kérdésre, hogy ön szerint országa jelenleg gazdasági recesszióban van-e, most májusban a válaszadók 83 százaléka válaszolt igennel, szemben a múlt évi 96 százalékkal.

Európában legoptimistábbak a finnek voltak, ott a válaszadók 33 százaléka válaszolt a tizenkét hónapon belüli kilábalásra igennel, a svájciak 30, a hollandok és a svédek 29-29 százaléka.
A leginkább borúlátóak a franciák, csak 8 százalékuk bízik a recesszió elmúltában, a következő tizenkét hónap során. Utánuk a három balti ország megkérdezettjei következnek, 10-14 százalékos arányokkal. A belgák és a lengyelek mutatója 16-16 százalék.

A piackutatók feltették azt a kérdést is, hogy a megkérdezett számára mi okozza a legnagyobb gondot, a következő hat hónap során. A válaszadó magyarok legtöbbje, 17 százaléka munkahelyének biztonsága miatt aggódik leginkább. További 14-14 százalék a hitelt, valamint a háztartási energia árának emelkedését említi. Csak utána következik az egészség 12, a gyerekek taníttatása és boldogulása 10, a munka és magánélet egyensúlya 8, valamint a gazdasági helyzet 7 százalékos mutatóval.

Figyelemre méltó, hogy az egészséghez hasonlóan, a politikai stabilitás miatt tavaly szintén 6 százaléknyian aggódtak. Idén viszont a politikai stabilitás csak a magyar megkérdezettek 2 százalékának fő gondja, az elkövetkező hat hónap során.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zoltán Erika élményekkel őrzi a szerelmet

Zoltán Erika nyara haknizással telik, férjével, Kátai Róberttel pedig hamarosan megünneplik… Tovább olvasom