Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Olvasási világrekord-kísérlet gyerekekkel

Ugyanazon a napon ugyanazt a könyvet olvassák fel szerte a világon kisgyerekek százezreinek csütörtökön - a szervező FasTracKids képességfejlesztő központ egyrészt ezzel szeretné megdönteni a tavalyi világrekordot, másrészt felkelteni a kicsik könyvek iránti érdeklődését és szeretetét.

Budapesten október 8-án délelőtt 10 és 11,valamint délután 5 és 6 óra között várják a meséket szerető ifjú világrekordereket a FasTracKids központban (III. kerület, Tavasz u. 3). A gyermekbarát környezetben, kellemes hangulatban, modern technológiai eszközökkel felszerelt helyszínen a közös olvasás mellett közös kézműves játékok, beszélgetések színesítik az ingyenesen látogatható eseményt. Minden résztevő ajándék oklevelet is kap. A program 2006-ban indult Amerikából, Jumpstart - Olvass a rekordért névvel.

Célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az olvasás fontosságára, és a könyvek szeretetére már egészen kisgyermek kortól. A kezdeményezés igen nagy sikert aratott a tengerentúlon, így a szervezők világméretekben rendezték meg a rákövetkező évi rendezvényt, bízva a minél több résztvevőben és a program sikerében. A közös, világméretű felolvasással a szervezők az olvasás népszerűségének csökkenésére, a rossz olvasási statisztikákra, illetve a korai gyermekkori fejlesztés során a szülők és intézmények felelősségére szeretnék felhívni a figyelmet.

Ilyen irányú céljaikat, programjaikat és terveiket a www.fastrackids.hu honlapjukon is ismertetik a hazai szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oláh Ibolya: egyik napról a másikra él

Oláh Ibolya legújabb szólólemezét idén már nem adják ki. Az énekesnő négy éve küzd érte. Tovább olvasom