Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Nem minden új típusú influenza, ami annak látszik

Orrfolyás, láz, köhögés, esetleg tüdőgyulladás: akár az új típusú H1N1-influenza tünetei is lehetnének...
Ám az Egyesült Államok egyik kórházában kiderült, hogy egy náthavírus okozta több száz gyerek megbetegedését.

Az amerikai szövetségi járványügyi szakemberek most ellenőrzik, hogy a Philadelphiai Gyerekkórház kis pácienseinél talált rhinovírus új törzs vagy valamelyik régebbi náthavírus. Susan Coffin, a kórház járványügyi igazgatója elmondta, hogy szeptember óta mintegy ötszáz olyan gyerekpácienst vettek fel, akiknél a tünetek alapján H1N1-fertőzést feltételeztek a szülők és az orvosok.

A kórházban egyedülálló módon tízféle légúti vírusra tesztelik a mintákat, így az influenzán kívül a közönséges náthát okozó rhinovírusokra is. A rhinovírusok általában kellemetlen, de jóindulatú tüneteket okoznak, ez a vírus azonban komoly köhögést, esetenként tüdőgyulladást váltott ki.

A kórházi kezelésre szorult gyerekek többségének közvetlenül a tüdejébe kellett juttatni a légzést segítő gyógyszereket.

Dave Daigle, a CDC illetékese elmondta, hogy még zajlik a gyerekektől vett minták laboratóriumi tesztje, ám úgy tűnik, nem egyetlen vírustörzsről van szó. A járványügyi hatóság közlése szerint az influenzaszerű megbetegedéseknek csak 30 százaléka bizonyul végül H1N1-fertőzésnek a tesztek során.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyors ütemben terjed az új influenza a világban

Gyors ütemben terjed az új influenza Németországban. Tovább olvasom