Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Nem elhízottak, kövérek!

Ha az embereket kövérnek nevezik, ahelyett, hogy elhízottat mondanának, az jobban inspirálja őket a fogyásra - jelentette ki a brit egészségügyi miniszter.

Az orvosok és az egészségügyi dolgozók aggályosan kerülik a "kövér" kifejezést, pedig ha használnák, azzal arra bátorítanák az érintetteket, hogy személyes felelősséget vállaljanak az életmódjukért - fejtette ki Anne Milton.

"Ha a tükörbe nézve azt gondolom, hogy elhízott vagyok, akkor szerintem kevésbé aggódom, mintha azt gondolnám, hogy kövér vagyok" - magyarázta az egykor ápolónőként dolgozó miniszter. Mint hozzátette: "az embereknek szükségük van a tájékoztatásra".

A britek elég rosszul állnak az elhízás terén az Európai Unióban, és az elhízottak aránya az utóbbi tíz évben folyamatosan nőtt a szigetországban. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint 2008-ban a felnőtt brit lakosság közel negyede, a gyerekeknek pedig a 14 százaléka volt az elhízottak csoportjába sorolható.

A mellbevágó őszinteségnek azonban vannak ellenzői. "Az emberek nem szeretik a támadást. Rengeteg stigma sújtja a kövéreket. Az elhízottság inkább valami olyasmi, ami megtörténik az emberekkel, és nem valamiféle tulajdonság" - érvelt Lindsey Davis, a Faculty of Public Health szervezet elnöke a közegészségügyben dolgozó szakemberek képviseletében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltották az orosz Távol-Keletről a YouTube-ot

Egy távol-keleti orosz bíróság megtiltotta a hozzáférést a YouTube videofájl-megosztó portálhoz,… Tovább olvasom