Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Nem bánta meg döntését az Anna-bál szépe

A tavalyi bálkirálynő eseménydús évet tudhat maga mögött, hiszen Balatonfüred arcaként világszínvonalú sport, valamint kulturális rendezvényeken képviselte a várost.
Idén is megválasztják az Anna-bál Szépét: 2016. július 23-án a balatonfüredi Anna Grand Hotelben immár 191. alkalommal rendezik meg az év legnagyobb társasági eseményét.

A tavalyi bálkirálynő eseménydús évet tudhat maga mögött, hiszen Balatonfüred arcaként világszínvonalú sport, valamint kulturális rendezvényeken képviselte a várost.

Az Anna- bál az év legnagyobb társasági eseménye, amelynek idei fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az est főszereplői 2016-ban is a nyakukban herendi porcelánszíveket viselő elsőbálozó hölgyek lesznek, akik közül a közönség és a szakmai zsűri - Gömbös Lóránd, Schiffer Miklós, Kocsis Korinna, V. Kulcsár Ildikó, Horgas Eszter, Ókovács Szilveszter - döntése alapján megválasztják a bál szépét, valamint udvarhölgyeit.

A 2015-ös Bál Szépe gimnazistaként nyerte el a címet, amely ahogy mondta: rengeteg élménnyel színesítette életét az elmúlt évben.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

- Eseménydús évem volt, nagyon sok rendezvényen részt vehettem, amelyek közül kiemelkedik a Nyíltvízi úszó világkupa, valamint a férfi kézilabda kupadöntő – mesélte Boór Bettina, aki elsőbálozóként ment el tavaly az Anna-bálra. Füred város önkormányzata ugyanis levelet küld minden hölgynek, aki betölti a 18. életévét. Így kapott ő is lehetőséget és úgy döntött, elfogadja a meghívást.

- A párommal mentünk el. Gyönyörű volt a bál, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ebben az évben is ott leszünk és most is nagy lesz az izgalom, ugyanis a legjobb barátnőim elsőbálozók. Remélem, valamelyikük elnyeri a bálkirálynő címet, idén nekik drukkolok! Aztán később talán a húgom is ott lesz a legszebbek között. Ő még csak 14 éves, de sokan mondják, hogy hasonlítunk, örülnék, ha egyszer ő is olyan csodás élményekkel távozhatna az Anna-bálról, ahogyan én tavaly!

Betti idén érettségizett, leginkább a humánerőforrás, valamint a turizmus-vendéglátás irány vonzza, de, hogy hol folytatja tovább tanulmányait, azt épp az Anna-bált követő napon tudja majd meg.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

- Most, hogy ennyire közel a továbbtanulás és albérletet keresek, kezdem megismerni a nagyvárosokat és még inkább azt érzem, milyen szép helyen is lakom. Hálás vagyok azért, hogy Balatonfüredre születtem: nyáron gyönyörű és télen is hangulatos, imádok itt lakni! Minden balatonfüredi lány arra vágyik, hogy nyáron, amikor eljön az Anna-bál, eljöhessen és megnézhesse ezt az eseményt. Boldog vagyok, hihetetlen élmény volt számomra is!

Az első Anna-bált 1825-ben rendezte Szentgyörgyi Horváth Fülöp János lánya, Anna-Krisztina tiszteletére. Anna ezen a bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, majdani aradi vértanúval. A hagyományok szerint a mai kor bálozói az ő szerelmük előtt is tisztelegnek. 2016-ban is megválasztják a bálkirálynőt, akire Boór Bettinához hasonlóan szintén sok feladat vár majd, hiszen a címnek kulturális és eszmei értéke van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarolt a Mozi+

Tarolt a Mozi+
A TV2 Csoport filmcsatornája kimagasló nézettséggel startolt, minden kábelcsatornát maga mögé… Tovább olvasom