Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Nagyobb a cégek jutalmazási kedve az idén

A cégek az idén átlagosan 10 százalékkal több ajándékutalványt adnak év végi jutalmazás, bónuszok, prémiumok kísérőjeként, mint tavaly - derül ki a Sodexo Passnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből.
Az év végi jutalmazás egyik kedvelt formája az ajándékutalvány, amely a jelenlegi jogszabályok szerint évente három alkalommal a minimálbér 10 százalékáig, azaz idén 7.150 forintig még adó- és járulékmentesen adható.

A Sodexo Pass, Magyarország piacvezető utalványforgalmazója szerint az idén már sok cég bátrabban bánik az év végi jutalmakkal, és átlagosan 10 százalékkal magasabb összeget adnak dolgozóiknak, legalábbis ami az utalványokat illeti.

A magasabb juttatási összeg mellett az idén nyolc százalékkal több cég döntött úgy, hogy ezt a juttatási formát választja. A növekedést az adómentesség megszűnése is eredményezhette, hiszen az idén még adómentes ajándékutalványt jövőre 97,89 százalékos adóteher sújtja. Az átlagnál magasabb arányú a változás a 100-500 főt foglalkoztató cégek körében, ahol december elejéig majd 20 százalékkal több utalvány fogyott a tavalyi évhez képest.

A kisebb létszámú cégeknél csupán 2,6 százalékos ez a növekedés. Az 500 főnél is magasabb létszámú cégeknél a juttatás értékében a növekedés csupán 2,8 százalék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cégvezető az MTV élén

Cégvezetőt nevezett ki a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke mellé az intézményt felügyelő… Tovább olvasom