Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Mozifilmet készítenek az Abigélből

Mozifilmet fognak forgatni Szabó Magda Abigél című regényéből, amelyből 1978-ban már készült egy nagy sikerű televíziós sorozat.

A film szereplőinek felkutatása, válogatása már megkezdődött. A legnagyobb kihívást a főszereplő Vitay Georgina megformálójának a megtalálása jelenti, őt az egész országban keresik - mondta Bánfalvy Ágnes, aki a Zsurzs Éva által rendezett televíziós változatban Torma Piroskát alakította.

A mintegy 400-450 millió forintba kerülő mozifilm forgatása várhatóan 2011 augusztusában vagy szeptemberében kezdődik, a bemutatót 2012-ben tartják. A sajtótájékoztatót a három évvel ezelőtt elhunyt Kossuth-díjas írónő, Szabó Magda születésnapján egykori iskolájában, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában tartották.

Bánfalvy Ágnes emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt a Nagy Könyv versenyben az Egri csillagok után az Abigél bizonyult a második legnépszerűbb hazai alkotásnak, így várhatóan komoly közönségigényt elégít majd ki a mozifilm is.

Tasy Géza az MTI érdeklődésére elmondta: Szabó Magda életében nem vetődött fel, hogy mozifilm készüljön az Abigélből, sőt, a nagysikerű televíziós sorozat után az írónő "nem akart a darabhoz soha hozzányúlni". Amikor viszont megkeresték, hogy az Operettszínház musicalként mutatná be, igent mondott, sajnos a sikert már nem érhette meg. Bizonyosan igent mondana a mozifilmre is - fűzte hozzá Tasy Géza.

Bánfalvy Ágnes az MTI felvetésére kifejtette: nem feledkezik meg egykori tv-filmbeli szereplőtársairól, mai barátairól, "a szeretnivaló emberekről" sem, szeretne velük dolgozni az új filmben is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökológiai katasztrófák a világban

Kedden Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár ökológiai katasztrófának minősítette az ajkai… Tovább olvasom