Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 9°C Még több cikk.

Mintegy kétmilliárd forint az agrároktatás korszerűsítésre

Kétmilliárd forintos fejlesztéssel az utóbbi 25 év legjelentősebb agrároktatás-korszerűsítési programját valósítják meg a két fővárosban és két Pest menyei agrároktatási intézményben.

Dúl Udó Endre, a Közép-Magyarországi Agrár-szakképző Központ (KASZK) főigazgató-helyettese, a projekt irányítója az MTI-nek csütörtökön elmondta: a programban a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által fenntartott budapesti Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola, továbbá a szintén fővárosi Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola, valamint a váci Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskola és a piliscsabai Mezőgazdasági Erdészeti Szakképző Iskola vesz részt.

A négy oktatási intézményben korszerűsítik az oktatási és képzési feltételeket, valamint az iskolák szervezeti rendszerét, és felújítják az oktatási infrastruktúrát is. Erre a két programra mintegy 1,2 milliárd forintot fordítanak összességében. A programok várhatóan ez év szeptember végére valósulnak meg - mondta a főigazgató-helyettes.

A program keretében környezetkímélővé és energiatakarékossá is teszik az iskolák épületeit is, erre közel 800 millió forintot fordítanak. Várhatóan a jövő év közepére készülnek el az épületek korszerűsítésével. A főigazgató-helyettes példaként említette a Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskolát, ahol már az épületek egy részében elvégezték a hőszigetelést, és a nyílászárók cseréjét, aminek eredményeként havonta 1,5 millió forinttal lett kevesebb az energiaszámla.

A projekteket az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) operatív programjainak forrásaiból, a Társadalmi Megújulás (TÁMOP), a Közép-Magyarországi (KMOP), valamint a Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP) finanszírozzák - közölte Dúl Udó Endre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimúlt a legidősebb, állatkerti elefánttehén

A bázeli állatkertben elpusztult az 59 éves Ruaha, a valószínűleg legidősebb, állatkertben élő… Tovább olvasom