Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Michael Caine-nek esze ágában sincs visszavonulni

Michael Caine 77 éves kora dacára nem tervezi a visszavonulást. Ezt az angol színész Harry Brown című filmjének pénteki amerikai bemutatója kapcsán mondta el.
További színészi feladatokban akarja kipróbálni magát, ezért fogta meg azonnal a Harry Brown forgatókönyve - hangsúlyozta Caine. A drámában egy leszerelt és megözvegyült tengerészt alakít, akinek egy fiatalokból álló városi banda megöli a legjobb barátját, s ezért elhatározza, hogy katonai ismereteit használva bosszút áll.

"Harry Brown a film nagy részében áldozat, képtelen segíteni magán, de aztán akcióba lendül. Nagyon sokban hasonlítunk" - árulta el a színész. Elismerte például, hogy a katonai szolgálata után maga is beállt egy bandába, de mint mondta, sohasem bántottak senkit. "A drog az alkohol volt, a fegyver az ököl" - mesélte, hozzáfűzve, hogy manapság a kábítószer, a fegyverek és az erőszak meghatározóak ebben a környezetben.

Michael Caine a műveltség hiányát és a családok szétszakadását teszi felelőssé a tavaly ősz óta sok nemzetközi fesztiválon bemutatott filmben ábrázolt társadalmi problémáért. "Ezeknek a gyerekeknek nincs apjuk, boldog családjuk és nem iskolázottak. Számomra a műveltség a kulcskérdés. Amikor a lakótelepi lakásokban forgattunk, sokat beszélgettem a helyi gyerekekkel, és mindannyian esélyt akartak a kiszakadásra.

Az öncsonkítás, a drogok és az erőszak volt a válaszuk a peremlétre" - hangsúlyozta, jelezve: véleménye szerint a börtön nem megoldás, "háromszor többe kerül, mint az oktatás." Caine, aki megunhatatlannak tartja a színészetet, elárulta, hogy önmaga legszigorúbb kritikusa, és esze ágában sincs kímélni magát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködés a Magyar Színház és a Nemzeti Színház között

Közös bérletet hirdet a 2010/2011-es évadra a Pesti Magyar Színház és a Nemzeti Színház, de a két… Tovább olvasom