Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Melegszépségversenyt tiltottak be Kínában

A kínai rendőrség megakadályozta pénteken, hogy megtartsák az országban az első melegszépségversenyt.
A hatósági tilalom egy órával azelőtt született, hogy a verseny péntek este elkezdődött volna a kitűzött helyszínen, egy felkapott pekingi mulatóban. Norvégiában februárban tartják a világversenyt, ezen vett volna részt a kínai győztes.

Nyolcan versengtek volna a többek között divatbemutatóval egybekötött rendezvényen a címért. A kínai versenyt, amíg előkészület alatt állt, úgy tartották számon, mint a nyitás jelét egy olyan országban, amelyben szégyennek számít a homoszexualitás.

A hivatalos tömegtájékoztatás is hírt adott az eseményről. Kína nagy utat tett meg azóta, hogy az 1949-es kommunista forradalom idején még a dekadens nyugatról származó betegségként tekintettek a homoszexualitásra, és kivégezték a melegeket. 1997-ben megszüntették a homoszexualitás büntethetőségét, nyolc éve pedig törölték a homoszexualitást a mentális betegségeket fölsoroló listáról.

A múlt hónapban nyílt meg az első kínai melegbár a hivatalos szervek tudtával a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartományban azzal a céllal, hogy ezzel is elősegítsék az AIDS megelőzését. Tavaly júniusban Sanghajban megtartották az első melegfelvonulást. Mindezek ellenére a melegek többsége Kínában titkolja másságát, sokan a szülői nyomásnak engedve házasságot kötnek egy nővel, és gyerekük születik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját bankot alapítanak a hitelszűke miatt szenvedő vállalatok

Közös hitelintézetet alapítására készül 5 ország 15 vállalkozása. Tovább olvasom