Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Libamáj-fesztivál a Budai Várban

Magyarország állítja elő a világ libamájszükségletének 90 százalékát, az évi 1.600 tonnás libamájtermelés 11 ezer embernek ad munkát, és 10 milliárd forintos árbevételt hoz az országnak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.

Az idén először rendez libamáj-fesztivált a Budai Várban a Baromfi Termék Tanács (BTT). Az esemény pénteken kezdődött és vasárnapig tart.

A BTT a libamáj-termelési - valamint a tollszedési - előírásokról kódexet állított össze, amelyet az ágazat szereplői várhatóan a jövő héten írnak alá. A dokumentum azokat a szakmai állatjóléti előírásokat rögzíti, amelyeket a baromfipiaci szereplőknek be kell tartaniuk.

A kódexhez a piaci szereplők önkéntesen csatlakozhatnak, de ez esetben vállalniuk kell a meghatározott állatjóléti követelményeket. A dokumentum a szervezet tavaly megjelent állatjóléti útmutatóján alapul, amelyet a vállalkozások a gyakorlatban már eddig is betartottak.

A közeljövőben a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) egyetértésével szaktanfolyam is indul az ágazati dolgozók – a hízott máj előállítók és a tollszedést végzők – képzésére és regisztrálására, akik hatósági felügyelet mellett fényképes igazolványt kaphatnak.

A hétvégi libamáj-fesztivál - a gasztronómiai élvezeteken túl - családi programokkal, például főzőiskolával és sztárvendégekkel várja az érdeklődőket - tudatja a közlemény.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁNTSZ: nincsenek kirívó szabálytalanságok a strandokon

Az idén eddig nem tapasztaltak kirívó szabálytanságot a strandok, fürdők közegészségügyi… Tovább olvasom