Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Kötelező online biztonsági leckék brit gyerekeknek

A régi közlekedésbiztonsági leckék mintájára 2011 szeptemberétől kötelező internetbiztonsági oktatásban részesülnek a brit gyerekek.
Az oktatás a Klikkelj okosan, klikkelj biztonságosan elnevezésű stratégia része, amely mind a kormány, mind az ipar, mind a jótékony szervezetek számára útmutatással szolgál arról, hogyan lehet megvédeni a gyerekeket az internetezés ártalmaitól. A brit kormány tájékoztatása szerint a 8-17 éves angol gyerekek 99 százalékának van internet-hozzáférése.

A kutatásokból kiderült, hogy a kisgyerekek 18 százaléka találkozott már számára káros, illetve nem megfelelő online tartalmakkal, és 33 százalékuk állította, hogy a szülei egyáltalán nem törődnek vele, mivel foglalkozik az interneten. "Az internet a szórakozás, a lehetőségek és a tudás világát kínálja. De biztosaknak kell lennünk abban is, hogy a virtuális világ legalább olyan biztonságos, mint a valódi" - hangsúlyozta Gordon Brown kormányfő. Az 5 éves kortól kötelező programot az Egyesült Királyság Gyermek Internetbiztonsági Tanácsa (UKCCIS) állította össze. A testület több mint 140 szervezetet tömörít, köztük a Google-t, a Micrososoftot és a Bebót.

Mint Tanya Bryon professzor - akinek jelentése a program alapjául szolgált - elmondta: ha nem világosítjuk fel a gyerekeket az online kockázatokról, az még sebezhetőbbé teszi őket. "A világon először fordult elő, hogy egy ország nemzeti stratégiát dolgozott ki a gyerekek internetes biztonságáért" - emelte ki a professzor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A VW akár 20 százalékos részesedést szerezhet a Suzuki Motorban

A Volkswagen akár húsz százalékos részesedést is szerezhet a japán Suzuki Motor Corp-ban. Tovább olvasom