Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Konferenciát szervez az NFGM a zöldgazdaságról

A "zöldgazdaságról" szóló széleskörű társadalmi párbeszéd kialakítása érdekében konferenciát szervez csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM).

A minisztérium közlése szerint a gazdasági válság, valamint az egyre súlyosbodó globális környezetvédelmi problémák kezelésére a politika a válságból kivezető út gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő csodaszereként említi a "zöldgazdaságot".

Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az MTI-nek elmondta: a konferencia célja, hogy bemutassanak egy szakemberek által elkészített gondolatébresztő anyagot, amely a nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztérium támogatásával született meg.

A zöldgazdaság a jelentősebb gazdasági problémákra kíván választ adni - mondta a miniszter hozzátéve, hogy a zöldgazdaság a fenntartható erőforrás gazdálkodáshoz, a fenntartható vidékhez, vidéki élethez, klímaváltozásra adott válaszokhoz kapcsolódik.

"Úgy gondoljuk, hogy ez egy szemléletbeli változást jelent, amely átfogja a gazdaságnak azokat a részeit, amelyek ma jelentős kihívás előtt állnak" - mondta a miniszter.

A szervezők mintegy 100 fő részvételére számítanak.

A miniszter kifejtette: a konferenciával egy időben internetes fórumot indítanak a tárca honlapján, ahol elérhetővé teszik a tanulmányt, amelyhez bárki hozzászólhat. Varga István hozzátette: ez az anyag részévé válik majd annak az átadás-átvételi folyamatnak, amelyben továbbadják a következő kormánynak a munkát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egységes digitális tananyag informatikus hallgatóknak

Informatikus hallgatóknak hoz létre digitális tananyagot és tudásbázist konzorciumba tömörülve a… Tovább olvasom