Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Ki nem találná, kit kosarazott ki Bangó Margit

Beutazta a világot, de nem tudta elcsábítani a gazdagság, a szíve mindig visszahúzta Bangó Margitot.
Kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy még életükben múzeum viseli a nevüket. A Kossuth-díjas művésznő közéjük tartozik. Abban a vásárosnaményi házban, ahol felnőtt, Bangó Margit-kiállítás nyílik – írja a Bors.

Margit olyan nagy szegénységben nőtt fel, hogy karácsonykor fenyőfa helyett kukoricaszárat díszítettek fel. Boldog, pedig nem sejthette, hogy meddig jut el.

– Egyszer például Tajpejbe hívtak a világ leggazdagabb üzletembereinek találkozójára. Sting és Michael Jackson is szerepelt ott, de a záróbulin én léptem fel a zenekarommal. A koncert után odajött egy olajsejk, hogy megkéri a kezem. A tolmácsunk fordított. Jóképű volt, kicsit bandzsított, de ez belefért az olajvagyonba – neveti el magát. – Azt nem árulta el, hányadik feleségének szánt. Mondtam neki, ha ilyen felkérésekre igent mondanék, minden országban férjhez mehettem volna. A zenekarom persze nógatott: mondjál igent, mondjál már igent! De engem nem lehet megvenni, mindig a szívemre hallgattam. Nem tudom, hogy jól tettem-e, de az biztos, hogy bele tudok nézni a tükörbe – nyomatékul énekel is hozzá: – "Mit ér a szerelem, mit ér a kincs, ha boldogság nincs".

 
Borsonline.hu

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 millió ember él az időzített bombák lábánál

500 millió ember él az időzített bombák lábánál
Vulkán: egyszerre ad és vesz el. Tovább olvasom