Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kamerákkal és őrtornyokkal védik a Tádzs Mahal biztonságát

Kamerákkal és őrtornyokkal vigyáznak a Tádzs Mahalnak és környékének a biztonságára, miután a XVII. században épült mauzóleum a világ egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága.
Az észak-indiai Agrában, a Dzsamna folyó partján található emlékmű több százezer látogatót vonz évente. Az őrtornyokkal a síremlék biztonságát kívánják növelni - mondta az agrai rendőrség főfelügyelő-helyettese, hozzátéve, hogy barikádokkal és biztonsági kamerákkal is megerősítették a Tádzs Mahal környékét.

A tavaly novemberi, több mint 170 halálos áldozatot követelő mumbai (bombay)i terrortámadások után országszerte megerősítették az indiai közintézmények és kedvelt turisztikai célpontok védelmét. Az Indiába látogató turisták száma mindazonáltal jelentősen visszaesett a merényletek után. A biztonsági intézkedésektől, illetve a gazdasági válságból való kilábalástól az illetékesek azt várják, hogy a novembertől márciusig tartó turistaszezonban sokan visszatérnek a kontinensnyi kiterjedésű országba.

A Tádzs Mahal Dzsahán sah parancsára épült felesége, Mumtaz Mahal perzsa hercegnő emlékére. A hatalmas márvány sírpalotán 20 ezer munkás 17 évig dolgozott, mire 1648-ban végre elkészült a világ egyik legnagyobb szabású építészeti alkotása, amelyet naponta átlagosan húszezren keresnek fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sláger nem adja a Bumerángot

Három nap. Mindössze ennyi maradt Bocsiéknak a Sláger hullámhosszán. Tovább olvasom