Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Jótékonysági árverés a hajléktalanokért

Vojnich Erzsébet, ef. Zámbó István, fe Lugossy László egy-egy alkotása is kalapács alá kerül a Centrális Galériában Budapesten.
A jótékonysági árverés bevétele a hajléktalanokat támogatja. A Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány által szervezett aukción idén 148 tétel kerül kalapács alá, a műtárgyak többségét maga az alkotó ajánlotta fel.

A tételek között szerepel egyebek mellett ef. Zámbó István, fe Lugossy László, Gerzson Pál, Gross Arnold, Haász István, Haraszty István, Kováts Albert, Nádler István, Pauer Gyula, Peter Vladimir, Si-La-Gi, Szilvitzky Margit, Szotyori László, Szűts Miklós és Vojnich Erzsébet alkotása is - közölte a szervező az MTI-vel. A jótékonysági árverés anyagát bemutató tárlatot az érdeklődők szerdán 10-18 óráig, csütörtökön és pénteken 10-14 óra között láthatják, de a www.axioart.com oldalon is megtekinthetik. Az árverést szombaton 15 órától Marsó Diana, az ARTE Galéria tulajdonosa vezeti.

Az alapítvány 1995-ben jött létre. Munkája egyre inkább a frissen fedél nélkülivé vált családok, illetve a beteg hontalanok segítésére irányul. A hagyományos utcai gondozás és egyéb nélkülözhetetlen szolgáltatások mellett a Szalmaszál Alapítvány önkéntesei látogatják és csomagokkal segítik a kórházba került, magukra maradt hajléktalan embereket. Vitás ügyeik intézéséhez jogi segítséget nyújtanak, fedélhez jutásukat pedig albérletszerző programokkal és lakáspályázatokkal igyekeznek megkönnyíteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökbe fogadható gyerekek internetes adatbázisát hozták létre

Az árva gyermekek örökbefogadását segítő világhálós adatbázis kezdte meg működését Ukrajnában. Tovább olvasom