Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Johnny Cash újabb lemezzel jelentkezik a túlvilágról

Több mint hat évvel halála után februárban ismét lemez jelenik meg Johnny Cash-től, a country-zene legendás előadójától.
Az American VI: Ain,t No Grave című album az utolsó része annak a felvételsorozatnak, amely Rick Rubin producer keze alatt készült, és amelynek ötödik darabját már Cash halála után adták ki. Az új lemezen szerepelni fog az egyik utolsó dal is, amelyet a legendás zenész írt. A megjelenést február 26-ra, az énekes születésnapjára időzítették, Johnny Cash 78 éves lenne.

Az előző American... cd-khez hasonlóan az Ain,t No Grave is erősen akusztikus színezetű, és több feldolgozás van rajta, köztük Sheryl Crow és Kris Kristofferson egy-egy dala és egy gospel szám, amelyet korábban Bob Dylan adott elő. Cash saját szerzeménye, az I Corinthians: 15:55 című dal élete utolsó éveiben született. A country királya 2003. szeptember 12-én hunyt el hosszú betegeskedés után, alig négy hónappal felesége, June Carter Cash halálát követően.

Az American V: A Hundred Highways 2006-ban vezette az amerikai albumlistákat. Az American Recordings-sorozat 1994-ben kezdődött, amikor Rick Rubin (egyéb produceri referenciái: System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Metallica, AC/DC) kihúzta Cash-t alkotói csendjéből. Az együttműködés hat Grammy-t hozott a konyhára, Cash olyan sztárok dalainak adott új értelmezést, mint Beck, Nick Cave, Neil Diamond, a Depeche Mode vagy a Nine Inch Nails.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borúlátóan várják a magyarok a jövőt

A magyar lakosságnak csak a töredéke számol azzal, hogy egy év múlva javul az anyagi helyzete. Tovább olvasom