Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

˝Játszva˝ terjedhet a 3D-s tévé?

˝Játszva˝ terjedhetnek el a háromdimenziós tévék: a számítógépes játékok, mármint közülük a 3 D-sek, nagyban élénkíthetik a keresletet az újdonság iránt.
Felismerték ezt a legújabb típusú tévék - és nem egészen mellékesen játékok - gyártói is. A japán Sony cég például azt tervezi, hogy az idén harmincdarabosra bővíti 3D-s játékválasztékát, emellett továbbképzést tart a számítógépes játékok legnagyobb bolthálózatában, a GameStopnál dolgozó eladóknak, hogy azok jobban el tudják magyarázni - és adni - a 3D-és portékát.

A Sony a tévéadások terén is igyekszik előremenekülni (tévégyártó részlege hat év óta veszteséges), ezért beruházási szövetségre lépett a Discovery csatornával és az IMAX céggel napi 24 órás műsorral szolgáló térhatású tévécsatorna elindításában. A Nintendo is hajthat némi vizet a 3D-s tévék gyártóinak malmára: nemrégiben dobta piacra az Egyesült Államokban kézi készülékét, amely ráadásul szemüvegmentes.

A jót könnyű megszokni, de nehéz róla leszokni, így ha a térlátványos játékok elterjednek, igencsak széles utat törhetnek a "tértévéknek". Csapást vághatnak persze a 3D-s kamerák is, házi használatukkal sokkal "árnyaltabb" például egy "tipegési lassútalpalóra járó" gyermek felvétele, "élet(szerűbb)teret" adnak ezek a készülékek esküvőknek is.

A terjedés főféke egyelőre az ár, amely viszont szintén rohamosan lejjebb mehet, ha beindul majd a tömeggyártás, ami viszont nem holnap lesz. Az áttörés évének a Sony 2014-et jövendöli, de még ezt is túl derűlátónak tartják szakértők. Egyelőre nemhogy egy 3D-s tévé ára sokszázezer forint, a hozzávaló szemüveg is több tízezer. Kettőt ugyan általában ad hozzá a tévé gyártója, de ennyi kevés az átlagcsaládnak, ha együtt is akarja élvezni a "csodát".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy családi ház Sopronban

Információink szerint szombaton késő este kigyulladt egy családi ház a Sörházdombi úton. Tovább olvasom