Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Intelligens varjak gyűjtik a szemetet egy franciaországi szabadidőparkban

A hat varjat megtanították arra, hogy szedjék fel a földről a csikkeket és más szemetet.
Vetési varjakat állítanak munkába az eldobott cigarettacsikkek begyűjtésére egy franciaországi szabadidőparkban. A hat varjat megtanították arra, hogy szedjék fel a földről a csikkeket és más szemetet, és a jövő héttől kezdenek el dolgozni a nyugat-franciaországi Vendee térségben lévő Puyi de Fou történelmi témája parkban.

"Nemcsak az volt a célunk, hogy takarítsanak, mivel látogatóink általában ügyelnek a tisztaságra, hanem az is, hogy megmutassuk, a természet maga is megtaníthat minket a környezetünkről való gondoskodásra" - mondta Nicolas de Villiers, a park illetékese az AFP francia hírügynökségnek.

A vetési varjak a varjúfélék családjába tartoznak, csak úgy mint a csóka és a holló és különösen intelligens állatok, a megfelelő körülmények között "képesek az emberrel is kommunikálni és kapcsolatot építeni játékon keresztül" - tette hozzá Villiers. Egy ízletes madáreledelt tartalmazó doboz segítségével ösztönzik a varjakat arra, hogy takarítsák a parkot, minden alkalommal, amikor elhelyeznek benne csikket vagy valamilyen kicsiny szemetet, kapnak az eleségből. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonka András: Esőkabát szeretnék lenni a sötét előszobában

Csonka András: Esőkabát szeretnék lenni a sötét előszobában
Csonka András színművész egyfajta önvédelemből is szeret jóban lenni a világgal, mert nem viseli túl jól a konfliktusokat. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy önmagával harmóniában éljen. Tovább olvasom