Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Ilyen a konfliktuskezelés a kínai falusiak és a vadon élő ázsiai elefántok közt

Szabadtéri 'büféket' alakítottak ki, így szeretnék elkerülni az esetleges vadkárt.
Az állatok kedvenc csemegéit kínáló szabadtéri "büféket" alakítottak ki a vadon élő ázsiai elefántoknak a délnyugat-kínai Jünnan tartományban, hogy megelőzzék a veszélyeztetett ormányosok és a falusiak közötti konfliktusokat.

A Hszisuangpannai Nemzeti Természetvédelmi Terület munkatársai idén három helyszínt, összesen 100 hektárnyi területet ültettek be az elefántok kedvenc táplálékaival, például bambusznáddal és kínai papíreperfával. Jünnan tartomány egy másik városának környékén immár több mint 253 hektáron csemegézhetnek az elefántok cukornádból, banánból és kukoricából.

A hatóságok reményei szerint a szabadtéri "kantinok" segítenek távol tartani az elefántokat a településektől, megelőzve a falusiak és az állatok közötti szerencsétlen találkozásokat. Az ázsiai elefánt veszélyeztetett faj. Kínában elsősorban Jünnan tartomány három vidékén honos.

A faj vadon élő populációját az 1990-es években 170, ma nagyjából 300 egyed alkotja Kínában. A Hszisuangpannai Nemzeti Természetvédelmi Terület munkatársa, Vang Pin szerint az újítás bevezetése óta kevesebb elefánt garázdálkodik a falusiak termőföldjein.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madár a Marson? - Fotó

Madár a Marson? - Fotó
Sziklát vagy madarat találtak a vörös bolygón? Tovább olvasom