Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Illegális zeneletöltés: a kiadók dicsérik a francia stratégiát

A francia és brit példa követésére szólított fel a hanglemezkiadók világszövetsége, az IFPI abban a jelentésben, amelyben a digitális zeneletöltések 2009 évi mérlegét vonta meg.
Amellett, hogy örömmel nyugtázta az üzletág idei 25 százalékos forgalomnövekedését, a világszövetség körvonalazta a zenei kiadók stratégiáját is az illegális zeneletöltők elleni küzdelemben - ismertette a jelentés tartalmát a párizsi Le Monde.

A kiadók szervezete szerint Franciaország és Nagy-Britannia példáját kell követni, rugalmas, fokozatosan erősödő választ kell adni azoknak, akik a fizetős tartalmakat kalózprogramok segítségével illegálisan, engedély nélkül és persze térítés nélkül töltik le a világhálóról. A rugalmas reagálás azt jelenti, hogy az ilyen internetezőket először figyelmeztetésben részesítik, a visszaesőknél pedig megszüntetik az internet-hozzáférést, a tartalomszolgáltatókat pedig együttműködésre kötelezik. „

2008 jelentette a fordulópontot, Franciaország és Nagy-Britannia utat mutatott, felszólítva a tartalomszolgáltatókat, hogy működjenek együtt a hatóságokkal az internetkalózok megfékezésében” - állapította meg az IFPI. Bár Franciaországban csak nemrég szavazták meg az erre vonatkozó törvényt, a zenei kiadók nagy reményeket fűznek hozzá.

A nagy kérdés az, hogy milyen ütemben és mennyire hatékonyan lesz képes megfordítani Párizs a zene leértékelődésének folyamatát, és lehetővé tenni, hogy ismét növekedő pályára térjen ez az ágazat - fogalmaztak az iparág képviselői. A fokozatos válasz stratégiáját tavaly karolta fel az IFPI: korábban az illegális tartalomletöltők haladéktalan, tömeges beperelését pártolta a zenei kiadók nemzetközi szervezete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chagall kiállítás Debrecenben

Marc Chagall több, mint száz litográfiáját láthatják az érdeklődők szombattól a debreceni Kölcsey… Tovább olvasom