Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Idén is meghirdették az EU egészségügyi újságírói díját

Meghirdette az Európai Unió az Egészségügyi Újságírói Díj pályázatot, amelyre július 1-jén éjfélig jelentkezhetnek a nyomtatott és az elektronikus sajtóban publikáló újságírók.
Az újságírók a versenyben a nyomtatott vagy az elektronikus sajtóban 2009. június 16. és 2010. július 1. között megjelent cikkekkel vehetnek részt egy online pályázati űrlap kitöltésével - közölte az MTI-vel Moskovits Ákos, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének sajtófőnöke. A 2008 szeptemberében elindított Európa a betegekért kampány keretében létrehozott díj célja az egészségügyi ellátás és a betegjogok fontosságának tudatosítására törekvő színvonalas újságírás ösztönzése és elismerése.

Az európai uniós országokban újságírókból és egészségügyi szakértőkből álló nemzeti zsűri alakul, amelynek elnöki tisztségét az Európai Bizottság egyik helyi tisztviselője tölti be. Ez a nemzeti zsűri dönt a tagállam jelöltjéről, majd egy európai uniós zsűri a 27 nemzeti jelölt közül kiválasztja a három uniós nyertest.

A nemzeti és európai uniós zsűrik hivatalos összeállása után a zsűritagok neveit az olvasók megtekinthetik az Újságírói Díj honlapján. A győztes versenyzők pénzjutalomban részesülnek. Az Európai Bizottság második alkalommal hirdeti meg a versenyt, az első Egészségügyi Újságírói Díj elnyerésére tavaly több mint 460 újságírói cikk érkezett Európa minden részéről. További információkat az érdeklődők a http://ec.europa.eu/health-eu/journalistäprize/2010/indexäen.htm  oldalon találnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cameron a 3D-s filmtrend veszélyeire figyelmeztetett

A normál technikával készült filmeket ripsz-ropsz háromdimenziósra változtató filmtrend veszélyeire… Tovább olvasom